Nieuws

 

 

 
 
Stihl Webshop
In deze tijd met het Corona-virus is het gemakkelijk om Stihl machines te bestellen, met een afhaal of breng service.
U besteld de machine, en wij zorgen dat deze op gebouwd wordt en aflevering klaar wordt gemaakt.
Ook geven wij u een degelijke instructie op gepaste afstand.
 
 
Webshop

 

 

De Heatweed-Methode
 

Desinfectie van:

  • Winkelwagentjes - Ingangen van winkels / Apotheken / Ziekenhuizen.
  • Parkmeubilair - Speeltoestellen.
Heatweed heeft de afgelopen weken samengewerkt met de Noorse gezondheidsautoriteiten en de university of life Science om te leren en monitoren,
hoe we het Covid 10-virus daadwerkelijk kunnen desinfecteren.
Het Corona / Covid 10-virus is gevoelig voor hitte, en het kan 3 dagen overleven op plastic en stalen / metalen oppervlakten

De behandel methode:

Gebruik de normale onkruidlans met schoffel.

Blijf ongeveer 1 - 3 cm boven het te behandelen oppervlakte.

Giet ca. 1 - 2 seconden heetwater over de te behandelen oppervlakte.

Pas op met plastic en pas op voor uw veiligheid en die van omstanders.

 
 

 

    Hierbij geven wij u vrijblijvende info over de nieuwe typen brandstof :  
               

Is E10 geschikt voor benzine tuingereedschap?
Sinds 1 oktober 2019 is op de meeste tankstations Euro 95 benzine vervangen door E10. Dat leidt tot veel vragen. Niet alleen onder automobilisten,
maar ook bij gebruikers van benzine tuingereedschap.  Kun je E10 gebruiken voor tuingereedschap met een tweetakt- of viertaktmotor?

Het korte antwoord is: liever niet. Dat komt door de agressieve bestanddelen van E10 en de houdbaarheid van dit type brandstof.
Hieronder leggen we het verder uit.

E10 is agressiever dan Euro 95 en 98;
Ethanol is een agressieve stof die rubberen, kunststof en aluminium motoronderdelen aantast. Dat is dus (op langere termijn) niet goed voor de levensduur van de motor van je benzine kettingzaag, grasmaaier of bladblazer. Ook absorbeert ethanol water uit de lucht waardoor uiteindelijk het octaangetal van de brandstof daalt en er bovendien roest kan ontstaan in de motoronderdelen. Dat zijn allemaal dingen die je liever niet ziet wanneer je lang plezier wilt hebben van je tuingereedschap.

E10 heeft een korte houdbaarheid;

Je bent waarschijnlijk al gewend dat je de brandstoftank van je tuingereedschap leegmaakt voordat het gereedschap de winteropslag ingaat. Euro 95/98 en mengsmering hiervan is namelijk maximaal 3 maanden houdbaar.
Met E10 zul je de brandstoftank nog vaker moeten legen wanneer je het gereedschap niet gebruikt. Een mengsmering met E10 kun je namelijk maximaal 3 weken in de brandstoftank laten zitten voordat het gaat “vergommen” en een stroperige substantie wordt die de motor beschadigt.

Geen E10: welke benzine kun je wel gebruiken;

Wanneer je je benzine tuingereedschap wilt blijven gebruiken, zijn er gelukkig altijd alternatieven verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor Euro 98 of een premium brandstof zoals BP Ultimate, Shell V-Power, Esso Synergy Supreme of Total Excellium. Deze brandstoffen hebben meestal een octaangetal van 95 of 98 en zijn ethanolvrij of hebben een maximaal ethanolgehalte van 5%. Check dit altijd voordat je tankt!

Ons advies is;
Wij adviseren echter om compleet over te stappen op de Aspen 4T alkylaatbenzine. Dit is een duurdere optie, maar heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo bevat het minder schadelijke stoffen en is het dus beter voor de gezondheid. Zeker wanneer je met benzine tuingereedschap werkt, omdat er lang niet altijd een masker gedragen wordt om het inademen van dampen te voorkomen. Daarnaast is de schonere verbranding beter voor de motor én voor het milieu.
 
Bron: blog e10 benzine tuingereedchap
 

 

 

 

Nieuwe bedrijfsfolder 2019
 
 

 

 

 

 

Hier een korte weergave van een geslaagde demotour! 2018