Nieuws

 

Een prachtig stuk over de Reco E-trac!  
 
   

 

 

                                                                                   Openhuisdagen 14/15/16 april 2022

Afgelopen april hebben wij de opening van het bedrijf gehad, dit gepaard met openhuisdagen.

Wat zijn wij onwijs trots op ons bedrijf!
De genoemde dagen hebben wij genoten van alles en iedereen, maar wij konden het echter niet zonder de werknemers en vrijwilligers. Zo hebben onze heren en dame heel wat avonden/zaterdagen overgewerkt en natuurlijk goede inzet getoond tijdens onze openhuisdagen.
Zo deden de mensen achter de catering goed werk waar iedereen erg lovend over was.
Daarnaast willen wij iedereen bedanken die bij ons langs is geweest maar ook voor alle cadeaus, bloemen en versnaperingen.

Met dank aan onder andere veel leveranciers hebben wij voor een mooi aanbod machines gezorgd die bezichtigd konden worden.

Naast nieuwe machines stonden er ook verschillende oldtimers en occasions. 

 
 
 
 
 
 

 

   

 

 

'Scania speciale voertuigen boek'

 

 
Geschreven door Wim Boon

 

 

 

Servicedealer of the Year 2021

Afgelopen vrijdag de 19e november '21 werden wij aangenaam verrast door de firma Jean Heybroek.
 
De heer Eric v Susante overhandigde ons samen met zijn collega's Johan Ten Have en Jan Plooij de oorkonde 

"Servicedealer van het jaar 2021"
 
Wij als directie zijn super trots op deze welverdiende titel en danken ons complete team dan ook voor hun inzet voor deze onderscheiding.

 

 

   

 

 

 

 

  Naar aanleiding van de vele vragen, hierbij vrijblijvende info over de nieuwe typen brandstof :                 

Is E10 geschikt voor benzine tuingereedschap?
Sinds 1 oktober 2019 is op de meeste tankstations Euro 95 benzine vervangen door E10. Dat leidt tot veel vragen. Niet alleen onder automobilisten,
maar ook bij gebruikers van benzine tuingereedschap.  Kun je E10 gebruiken voor tuingereedschap met een tweetakt- of viertaktmotor?

Het korte antwoord is: liever niet. Dat komt door de agressieve bestanddelen van E10 en de houdbaarheid van dit type brandstof.
Hieronder leggen we het verder uit.

E10 is agressiever dan Euro 95 en 98;
Ethanol is een agressieve stof die rubberen, kunststof en aluminium motoronderdelen aantast. Dat is dus (op langere termijn) niet goed voor de levensduur van de motor van je benzine kettingzaag, grasmaaier of bladblazer. Ook absorbeert ethanol water uit de lucht waardoor uiteindelijk het octaangetal van de brandstof daalt en er bovendien roest kan ontstaan in de motoronderdelen. Dat zijn allemaal dingen die je liever niet ziet wanneer je lang plezier wilt hebben van je tuingereedschap.

E10 heeft een korte houdbaarheid;

Je bent waarschijnlijk al gewend dat je de brandstoftank van je tuingereedschap leegmaakt voordat het gereedschap de winteropslag ingaat. Euro 95/98 en mengsmering hiervan is namelijk maximaal 3 maanden houdbaar.
Met E10 zul je de brandstoftank nog vaker moeten legen wanneer je het gereedschap niet gebruikt. Een mengsmering met E10 kun je namelijk maximaal 3 weken in de brandstoftank laten zitten voordat het gaat “vergommen” en een stroperige substantie wordt die de motor beschadigt.

Geen E10: welke benzine kun je wel gebruiken;

Wanneer je je benzine tuingereedschap wilt blijven gebruiken, zijn er gelukkig altijd alternatieven verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor Euro 98 of een premium brandstof zoals BP Ultimate, Shell V-Power, Esso Synergy Supreme of Total Excellium. Deze brandstoffen hebben meestal een octaangetal van 95 of 98 en zijn ethanolvrij of hebben een maximaal ethanolgehalte van 5%. Check dit altijd voordat je tankt!

Ons advies is;
Wij adviseren echter om compleet over te stappen op de Aspen 4T alkylaatbenzine. Dit is een duurdere optie, maar heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo bevat het minder schadelijke stoffen en is het dus beter voor de gezondheid. Zeker wanneer je met benzine tuingereedschap werkt, omdat er lang niet altijd een masker gedragen wordt om het inademen van dampen te voorkomen. Daarnaast is de schonere verbranding beter voor de motor én voor het milieu.
 
Bron: blog e10 benzine tuingereedchap
 

 

 

 

Bedrijfsfolder
 
 

 

 

 

 

Hier een korte weergave van een geslaagde demotour! 2018